Een perfecte manier om jouw lieve moeder te verrassen is door scones voor haar te bakken. Serveer ze met verse aardbeien en vers opgeklopte slagroom en je hebt een heerlijke verrassing voor je moeder. Ga er samen lekker van genieten en klets gezellig bij.
Hoe maak je scones?
Ingrediënten:
- 250 gram zelfrijzend bakmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- 50 gram ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
- 75 ml halfvolle melk
- verse aardbeien of aarbeienjam
- verse slagroom
Bereidingswijze:
- Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snij met twee messen de boter door het meel.
- Klop het ei met de melk los. Bewaar een halve eetlepel van het ei-melkmengsel om de scones later mee te bestrijken. De rest van het mengsel voeg je toe aan het meelmengsel. Kneed dit samen tot een samenhangend deeg.
- Verwarm de oven voor op 225 graden.
- Rol het deeg uit en steek rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met het achtergehouden ei-melkmengsel.
- Bak de scones in het midden van de oven gaar in ongeveer 10 minuten tot ze lichtbruin en gaar zijn.
- Klop de verse slagroom stijf en snij de verse aardbeien.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties