Wentelteefjes met appel

Ik ben dol op wentelteefjes! Het is een perfect gerecht om jezelf een beetje te verwennen. En deze versie is helemaal niet ongezond. Ik zou zeggen, pak alle ingrediënten en maak een lekker ontbijtje of lunch voor jezelf klaar.

Lees meer »

Lemon curd

Lemon curd is een Brits recept dat veelal wordt geserveerd bij de high tea. Lemon curd is een perfecte combinatie met scones en clotted cream, maar ook past de lemon curd goed bij andere zoete baksels of bij je toetje. 

Lees meer »

Chocolade mug cake

Is er iets beter dan de dag beginnen met een stukje chocolade taart? Slecht voor je? Nee hoor, dit taartje is heerlijk en toch ook heel gezond! Perfect voor een goed start van de dag, want zeg nou zelf wie wordt er niet vrolijk van taart als ontbijt? 

Lees meer »

Havermoutpannenkoeken

De dag beginnen met een lekker ontbijtje, maar toch je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen?  Havermoutpannenkoekjes zijn de perfecte optie!  Deze pannenkoekjes zijn op allerlei manieren te personaliseren. Garneer ze met wat banaan en maple syrup zoals ik hier op het plaatje heb gedaan. Of varieer met griekse joghurt en blauwe bessen voor een ultiem ontbijt. De combinaties zijn eindeloos, dus er is genoeg om te proberen!

Lees meer »

Bananenbrood van Sunt

Laatst kreeg ik een heerlijk pakketje opgestuurd van Sunt. Sunt maakt gezonde bananenbroden gemaakt van bananen die anders verspilt worden. Ieder jaar worden er 150 miljard bananen geteeld. Maar, daarvan belanden uiteindelijk zo’n 75 miljard bananen zonder goeie reden in de prullenbak. Vaak omdat ze te lang, te klein of te rijp zijn. Dit maakt bananen de allergrootste boosdoener als we het over voedselverspilling hebben. Terwijl in de landen van de teelt vaak enorme honger wordt geleden. Om deze voedselverspilling tegen te gaan, kwam Sunt met een kant-en-klaar bananenbrood gemaakt van bananen die anders worden weggegooid. Duurzaam, zonder toegevoegde suiker, en gluten- en lactosevrij. Gezond voor jezelf én voor het milieu!

Lees meer »

Mugcake

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om mijzelf eens te verwennen in de ochtend. Vandaag was weer zo'n dag en vandaag koos ik voor een lekkere 'mugcake'. Voor degene die nog nodig van 'mugcake' hebben gehoord, het is eigenlijk een cakeje in een mok bereid in een magnetron in plaats van in een oven. Het is heel makkelijk te maken en echt genieten. Omdat deze 'mugcake' is bereid met havermout kan je deze 'mugcake' prima eten als ontbijt of lunch. 

Lees meer »

Zelf eierkoeken maken

Eierkoeken, zelf vind ik ze heerlijk. In principe zijn ze te eten op elk moment van de dag, als snack of bij je lunch. Maar wat is er nou nog beter dan een eierkoek uit de winkel? Je raad het al, een eierkoek die je helemaal zelf hebt gemaakt. En het mooie is nog, ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. En de ingrediënten? Er is een grote kans dat je deze ingrediënten al in huis hebt, dus je hoeft niet meer naar de winkel.

Lees meer »