Appelkruimelcheesecake

Gepubliceerd op 22 oktober 2019 om 08:34

Cheesecake en appel(kruimel)taart, het zijn echt mijn favorieten. Maar misschien na vandaag niet meer, want er is nu iets beters; appelkruimelcheesecake. Perfect als je keuzestress hebt en je niet kan kiezen welke taart je wil gaan bakken. Ik ben in ieder geval een echte fan van dit recept. Neem van mij maar aan, deze taart moet je een keer geprobeerd hebben. 

Voor de bodem en kruimel:

  • 250 g boter
  • 200 g bruine basterdsuiker
  • 250 g bloem
  • 150 g havermout
  • 2 eetlepels speculaaskruiden
  • flinke snuf zout

Voor de vulling:

  • 300 g roomkaas
  • 100 g poedersuiker
  • 2 grote eieren
  • 2 - 3 appels
  • beetje kaneel

Bereidingswijze:

  1. Bekleed een bakvorm met een diameter van 24 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de boter en de bruine basterdsuiker zacht in een kom.
  3. Meng in een andere kom de bloem, speculaaskruiden, havermout en het zout door elkaar. 
  4. Voeg het droge mengsel bij het boter mengsel en mix het beslag tot er een grove kruimel ontstaat.
  5. Verdeel het kruimelmengsel in tweeën en druk één deel op de bodem van de bakvorm. Bak de bodem voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Snijd de appels in blokjes en meng ze met de kaneel. 
  7. Mix de roomkaas zacht in een kom en meng de poedersuiker er doorheen.  Spatel vervolgens de eieren door het mengsel. 
  8. Stort het roomkaas mengsel op de bodem die uit de oven is gekomen. Het maakt niet uit als de bodem nog warm is, je kan het mengsel er gewoon boven op doen.
  9. Verdeel de appelblokjes over het roomkaas mengsel en maak het af met de andere helft van de kruimel.
  10. Zet de taart voor 45 minuten in de oven in de nog steeds voorverwarmde oven.
  11. Laat de taart voordat je hem aansnijd minstens twee uur in de koelkast staan. Bewaar de taart ook in de koelkast i.v.m de roomkaas die je hebt gebruikt. 
  12. Tijd om te genieten! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.