Wentelteefjes recept

Gepubliceerd op 24 september 2019 om 08:28

Goedemorgen!

Tijd voor ontbijt! Dit is misschien wel mijn favoriete maaltijd van de dag. Mijn dag begint pas echt als ik mijn ontbijt op heb en dit is dan ook waar ik 's ochtends altijd mee begin. En zo af en toe vind ik het heerlijk om mezelf eens te verwennen met een nog lekkerder ontbijtje. Wentelteefjes zijn hier perfect voor. Het is heel makkelijk te maken en oh zo lekker!

Wentelteefjes werden oorspronkelijk gemaakt van oud brood dat droog was geworden. Dus heb je nog wat oud brood liggen? Pak het er bij voor dit recept. Zo niet, gebruik dan gewoon het brood dat al in je kast ligt. Laten we nu dan maar snel beginnen met het maken van de Wentelteefjes.

Ingrediënten:

  • 150 ml melk
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • suiker
  • kaneel
  • 4 sneetjes brood
  • boter  

Serveer de wentelteefjes eventueel met wat fruit en/of siroop.

Bereidingswijze:

  1. Meng de melk met de eieren in een diep bord of ovenschaal. Doe hier ook wat kaneel en een snufje zout bij.
  2. Meng wat suiker met kaneel in een apart schaaltje om straks over de wentelteefjes te strooien.
  3. Zet de koekenpan aan en laat de boter hierin smelten.
  4. Leg een boterham in de schaal met het beslag van de melk en de eieren. De boterham mag niet te lang in het mengsel blijven drijven, want dan wordt het brood te zompig. 
  5. Draai de boterham in het mengsel om en laat hem zo nog even liggen. 
  6. Leg de boterham in de pan en zorg voor een knapperig laagje aan allebei de kanten van de boterham. 
  7. Besprenkel de wentelteefjes met het mengsel van suiker en kaneel. 
  8. Herhaal stap 4 t/m 6 met de andere sneetjes brood. 

Het lekkerste is om de wentelteefjes te eten als ze warm zijn, dus eet ze gelijk op als ze uit de pan komen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.