Eierkoeken, zelf vind ik ze heerlijk. In principe zijn ze te eten op elk moment van de dag, als snack of bij je lunch. Maar wat is er nou nog beter dan een eierkoek uit de winkel? Je raad het al, een eierkoek die je helemaal zelf hebt gemaakt. En het mooie is nog, ze zijn helemaal niet moeilijk om te maken. En de ingrediënten? Er is een grote kans dat je deze ingrediënten al in huis hebt, dus je hoeft niet meer naar de winkel.
Laura van Laura's bakery heeft al eerder zelf eierkoeken gemaakt en hier een recept van op internet gezet. Toen ik haar post zag, dacht ik meteen dat wil ik ook maken, dus hier is het recept.

Ingrediënten:
voor 12-14 stuks
- 2 eieren
- 100 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
Om de eierkoeken helemaal naar eigen wil te maken, kun je nog citroenrasp of kaneel toevoegen. Ook kan je bijvoorbeeld rozijnen, blueberries, cranberry's of chocolade stukjes in je beslag doen.
Bereidingswijze:
- Verwarm de over voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker goed luchtig.
- Voeg de bloem, de bakpoeder en het snufje zout toe en spatel dit met de hand door het beslag van de eieren en de suiker.
- Schep het beslag met behulp van twee lepels of een ijsschep op de bakplaat met bakpapier. Schep het beslag in hoopjes op de bakplaat en zorg ervoor dat er genoeg ruimte is tussen de eierkoeken, ze zullen nog iets uitlopen en rijzen in de oven.
- Bak de eierkoeken 10-12 minuten in de voorverwarmde oven.
Reactie plaatsen
Reacties