Mugcake

Gepubliceerd op 12 oktober 2019 om 15:14

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om mijzelf eens te verwennen in de ochtend. Vandaag was weer zo'n dag en vandaag koos ik voor een lekkere 'mugcake'. Voor degene die nog nodig van 'mugcake' hebben gehoord, het is eigenlijk een cakeje in een mok bereid in een magnetron in plaats van in een oven. Het is heel makkelijk te maken en echt genieten. Omdat deze 'mugcake' is bereid met havermout kan je deze 'mugcake' prima eten als ontbijt of lunch. 

Ingrediënten:

  • 1 rijpe banaan
  • 2 el havermout
  • 1 ei
  • 1 el kokos
  • 1 el honing
  • Naar eigen smaak kan je er ook aardbeien in mengen, prak die dan net als de banaan in de mok. Of voor de chocolate lovers onder ons, meng er hagelslag of chocolade rasp door heen. 
  • Serveer de 'mugcake' bijvoorbeeld met verse aardbeien, kokosrasp, honing of maple syrup en/of decoratie. 

Bereidingswijze:

  1. Prak de rijpe banaan in een mok.
  2. Voeg de havermout toe aan de geprakte banaan en meng dit door elkaar.
  3. Breek het ei boven de mok en meng het om.
  4. Voeg de kokosrasp en de honing toe en meng het mengsel nog één keer.
  5. Plaats je 'mugcake' in de magnetron (900 W) voor 3 à 4 minuten. 
  6. Als de 'mugcake' stevig is, maar niet te hard is de 'mugcake' klaar. 

Eet Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.