De dag beginnen met een lekker ontbijtje, maar toch je benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen? Havermoutpannenkoekjes zijn de perfecte optie! Deze pannenkoekjes zijn op allerlei manieren te personaliseren. Garneer ze met wat banaan en maple syrup zoals ik hier op het plaatje heb gedaan. Of varieer met griekse joghurt en blauwe bessen voor een ultiem ontbijt. De combinaties zijn eindeloos, dus er is genoeg om te proberen!

Om de pannenkoekjes luchtig te krijgen, zoals je ziet bij 'american pancakes', is het belangrijk om het eiwit eerst stijf te kloppen en bakpoeder aan je beslag toe te voegen. Bij het toevoegen van het eiwit moet je het mengsel door elkaar scheppen in plaats van mixen met de mixer. Doe je dit wel, dan sla je de luchtigheid weer uit je beslag waardoor het geen 'fluffy' pannenkoeken kunnen worden.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- 1 ei
- 60 gram gemalen havermout
- 0,5 tl bakpoeder
- mespuntje zout
- 50 ml melk
Bereidingswijze:
- Split de eieren en klok het eiwit met een keukenmachine of handmixer stijf.
- Meng de havermout met het bakpoeder, het zout, de melk en het eigeel.
- Spatel het opgekloppen eiwit erdoor.
- Smelt wat boter of kokosolie in de pan en schep het beslag in de pan.
- Bak de pannenkoekjes aan allebei de kanten totdat het een goudbruine kleur krijgt. Herhaal dit todat het beslag op is.
- Garneer de pannenkoeken naar keuze.
Eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties